Balears 05/05/2017

Podem vol demanar que l'Estat pagui el rescat de les autopistes d'Eivissa

La formació ha presentat una proposta al Parlament per a què s'actuï amb les carreteres d'Eivissa com es va fer amb les radials de Madrid

Ara Balears
1 min
Els diputats eivissencs Salvador Aguilera i Aitor Morrás durant la roda de premsa

PalmaPodem Balears vol reclamar a l'Estat el rescat de les autopistes d'Eivissa. La formació ha presentat aquest divendres una moció al Parlament en què proposa una sèrie de mesures polítiques "per fer front a la ruïnosa gestió de les autopistes d'Eivissa", segons han informat en un comunicat.

"A la Comissió sobre les carreteres d'Eivissa hem constatat que moltes irregularitats que els ciutadans d'Eivissa sospitaven, van existir de veritat. I que, a més, n'hem trobat d'altres" ha explicat el diputat eivissec de Podem, Aitor Morrás, qui ha demanat una intervenció política perquè "les repercusions encara les estem patint a dia d'avui".

En la moció, Podem presenta set mesures, entre les quals s'hi troben, a banda del rescat, la demanada d'accions legals per reclamar les indemnitzacions als responsables dels sobrecostos, el pagament de les expropiacions pendents en un termini d'un any i la instal·lació de punts de comptatge de vehicles tal i com sortia als projectes.

D'altra banda, insten també a que el Parlament demani al Govern que es duguin a terme les accions necessàries per a què es retirin les terres depositades a les finques del grup Fiesta Hoteles, propietat d'Abel Matutes; que facin "un reequilibri econòmic dels contractes amb les concessionàries" i que traslladin a Fiscalia les conclusions aprovades a la Comissió d'Investigació.

stats