Balears 30/12/2016

Podem demana a Seijas que entregui l'acta de diputada

Des del partit recorden que la ciutadania "va votar un projecte, no a ella"

Carmen Buades
2 min
El secretari d'organització, Alejandro López, durant la roda de premsa d'aquest divendres.

PalmaLa comissió de garanties democràtiques de Podem ha ratificat l'expulsió de la diputada Montse Seijas del partit i, des de la direcció autonòmica, li han demanat aquest divendres que dimiteixi com a membre del Parlament i entregui l'acta. El secretari d'organització a les Balears, Alejandro López, ha explicat que Seijas, de la mateixa manera que Xelo Huertas (que va ser expulsada la setmana passada), no pot recórrer la decisió i que, a partir d'ara, "no pot participar a cap espai de debat ni xerrar en nom de Podem".

"El partit", segons ha explicat López, "considera que ambdues diputades haurien d'entregar l'acta" perquè "els votants van dipositar la seva confiança en un projecte polític" i no en Montse Seijas o Xelo Huertas particularment. El secretari d'organització també ha explicat que s'ha previst incloure l'expulsió de Seijas en l'ordre del dia de la reunió prevista per al dia 9 de gener en què el grup parlamentari de Podem farà fora la presidenta del Parlament.

Sobre les declaracions de la diputada, qui ha afirmat a IB3 ràdio que mantindrà l'acta i seguirà defensant les idees de Podem des del grup mixt, López ha recordat que Seijas "ja va votar amb el PP" en un ple poc després de la seva suspensió cautelar de militància i ha posat en dubte que mantengui els seus vots defensant el programa polític de la formació dels cercles.

Seijas també ha afirmat que ella va assitir a una reunió en què el sindicat mèdic posava com a condició per permetre que Patricia Gómez fos consellera de Salut l'expulsió del seu company de partit, Daniel Bachiller. "Ningú en sabia res, de tot això", ha dit López: "de fet, si això va passar na Montse Seijas ens ho podria haver dit, ha tengut temps de sobra".

Amb l'expulsió de Seijas ja només queda pendent de resoldre's l'expedient de qui va ser secretari d'Acció Institucional del partit i membre del Consell Ciutadà Autonòmic, Daniel Bachiller. Des de la comissió de garanties tenen dos mesos per emetre una resolució i Alejandro López ha assegurat que "s'ha de deixar treballar les companys".

stats