Podem demana "confiança" al Parlament pel nomenament de Picornell

La formació promet que "la normalitat serà la pauta a partir d'ara"

Després de setmanes de debat entre els partits del Pacte sobre la idoneïtat de Balti Picornell per assumir el càrrec de president del Parlament i agafar així el relleu de l'acabada de cessara Xelo Huertas, aquest dimarts el diputat de Podem ha estat nomenat i s'ha convertit en la segona autoritat de les Illes. "Demanam confiança", ha afirmat Alberto Jarabo, secretari general de la formació, després de la votació; "serà el president de tothom i la normalitat serà la pauta a partir d'ara", ha afegit.

Per la seva banda, Laura Camargo, portaveu parlamentària i secretària política de Podem, ha lloat el "compromís" i la "imparcialitat" del discurs de Picornell després de ser investit. També ha remarcat que el seu mandat comença en "un gran dia", perquè es fan passes "per donar veu a la ciutadania de les Balears" (fent referència a la presa en consideració de la modificació de la llei de les iniciatives legislatives populars).

Jarabo ha reivindicat, a més, la transversalitat del seu projecte polític "tot i les diferències de professió" entre les persones que el componen i, per demostrar-ho, ha introduït Julio Rodríguez, membre de la direcció de Podem estatal que aquest dimarts ha assistit al ple del Parlament per mostrar el seu suport al nou president. "Balti Picornell és un exemple del fet que hi ha altres maneres de fer política", ha afirmat l'exmilitar, perquè "la política l'han de fer els ciutadans".

Dimissions al Consell Ciutadà

Sobre la nova dimissió que s'ha produït aquesta setmana al Consell Ciutadà Autonòmic (CCA) i el risc d'haver de convocar una gestora perquè han renunciat més de la meitat dels membres d'aquest òrgan, Camargo ha explicat que "s'ha fet una petició als cercles" perquè "enviïn noms" de candidats, que des del consell de coordinació de Podem incorporaran al CCA.

"Es tracta d'un procés que ja està en marxa", ha afirmat Camargo, i que permetrà ampliar amb 10 o 15 persones els membres de què actualment consta  l'òrgan de direcció del partit. En qualsevol cas, la renovació del Consell Ciutadà depèn de la realització de primàries, que, segons ha dit Jarabo, "es plantejaran més endavant, després dels quatre mesos que ens hem donat per assossegar la situació que ha generat el congrés de Vistalegre II".

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF