FESTES DE SANT JOAN

El delegat d'Iscomar alerta del perill de saturació a les festes de Sant Joan de Ciutadella

Dues de les tres navilieres que operen amb Menorca duran 38.000 persones

El delegat de l'empresa naviliera Iscomar a Menorca, José Ignacio Seguí, adverteix del perill que pot suposar per a la seguretat la saturació que es preveu a les festes de Sant Joan de Ciutadella, si tenim en compte les xifres que s'estan donant quant a places oferides per via marítima. 

Iscomar ha confirmat que no variarà les línies entre Alcúdia i Ciutadella. D'aquesta manera, mantindrà dos viatges cada dia i traslladarà en total unes 6.300 persones. Seguí considera que " Ciutadella ha de valorar el fet que altres navilieres (Balèaria) quintupliquin les places", i recorda que "fa quatre anys ja vam patir les conseqüències de la saturació amb greus problemes de seguretat i logística".

El delegat a l'illa d'Iscomar afegeix que per tot plegat "les autoritats han de fer un pensament i no esperar que passin les coses per actuar. S'ha de valorar si Menorca té o no un sostre".

El fet que Sant Joan 2016 caigui en dijous i divendres accentua el conflicte. Tot i que encara falta que Acciona doni dades concretes sobre les places que arribaran per Sant Joan al port de Maó, entre Balèaria i Iscomar descarregaran a Menorca unes 38.000 persones.

D'altra banda, també s'han de sumar els vehicles que transportaran. En aquest sentit, Seguí avisa que "només tenim una carretera i el perill de congestió del trànsit és evident". Segons algunes estimacions, el 23 i 24 de juny, entre residents i visitants, Ciutadella podria acollir 80.000 persones.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF