Balears 01/06/2017

La Delegació del Govern planta sindicats, patronals i administracions amb la venda ambulant

Reclamen una reunió urgent per coordinar-se amb els cossos de seguretat, Inspecció de Treball, Estrangeria i l'Agència Tributària

Ara Balears
1 min
La reunió d'aquest dijous a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

PalmaLa Delegació del Govern ha deixat plantats aquest dijous els sindicats, les patronals de comerç, la FELIB i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria perquè no ha assistit a una reunió convocada per estudiar mesures contra la venda ambulant il·legal. La resta d'assistents, que, tot i així, han iniciat algunes línies de feina, han denunciat la seva absència, ja que és precisament aquest òrgan qui té les competències en Estrangeria, Inspecció de Treball, Agència Tributària i Policia Nacional.

Després de la trobada, el conseller Iago Negueruela ha demanat més responsabilitat a la Delegació del Govern i ha reclamat una reunió urgent per debatre aquest tema. En qualsevol cas, els assistents a la reunió ja s'han posat d'acord a començar a treballar en dues primeres línies de feina: un pla d'actuació per fomentar la integració laboral i social per a les persones que es dediquen a aquesta activitat i una campanya informativa per conscienciar els potencials clients de les conseqüències socials i econòmiques que té aquest tipus de venda ambulant.

Segons Negueruela, aquesta activitat suposa, d'una banda, un problema de competència deslleial per al petit i mitjà comerç i, d'altra banda, conseqüències negatives per als treballadors, que es troben en una situació laboral de total desprotecció perquè està fora de la llei. Tot i així, el conseller ha recordat que la venda ambulant il·legal "posa de relleu el problema que tenim com a societat", ja que normalment s'amaguen darrere d'aquesta activitat màfies que fan negoci amb la falsificació de productes, l'entrada il·legal de mercaderies i l'explotació de persones.

stats