Balears 21/02/2017

Delegació del govern es nega a comparèixer al Parlament

Evelio Antich, qui ocupà el càrrec en funcions l'estiu passat, havia estat convocat per aclarir possibles incompliments de la Guàrdia Civil en el protocol d'atenció a víctimes de violència de gènere

Jaume Vinyas
2 min
L'exdelagat del Govern en funcions, Evelio Antich, en una concentració de rebuig a la violència masclista.

PalmaL'exdelegat del govern en funcions, Evelio Antich, ha comunicat al Parlament que no pensa comparèixer aquest dimecres davant la Comissió d'Assumptes Generals i Institucionals del Parlament. Antich fou convocat el setembre passat, a petició de Podem, perquè donàs compte de presumptes incompliments en els protocols d'actuació de la Guàrdia Civil en diversos casos de violència masclista.

"No em trob en situació de poder donar compliment a la seva petició perquè no s'ajusta a la normativa vigent", es justifica Antich, qui cita la doctrina del Consell d'Estat i del Tribunal Constitucional en el sentit que les cambres autonòmiques no poden exercir cap control polític sobre autoritats o càrrecs públics de l'Administració General de l'Estat. "Em veig en l'obligació de comunicar-li que aquesta petició de compareixença excedeix la base jurídica i, per tant, no reuneix les condicions d'idoneïtat i legalitat suficients per ser ateses", conclou.

Podem va registrar la petició l'11 d'agost passat, arran de la polèmica denúncia d'una dona que assegurà no haver estat atesa pels agents a Eivissa, després de denunciar una agressió sexual. "A les quatre de l'horabaixa no es viola ningú", li hauria dit l'agent. Posteriorment, la dona va identificar l'agressor quan aquest fou detingut per haver comès cinc agressions més en tres dies. Tot i que el cos policial va prometre una investigació interna, els seus resultats encara no es coneixen.

Un segon cas que despertà les suspicàcies sobre la implicació de la Benemèrita en la lluita contra la violència masclista fou l'assassinat, el mes de maig, d'una dona a Pollença, després d'haver denunciat un primer intent d'agressió.

stats