Balears 01/06/2017

La Delegació del Govern: "El control de la venda ambulant és competència municipal"

Assegura que no ha assistit a la reunió sobre el tema per no interferir en "l'autonomia local"

Ara Balears
1 min
Els venedors ambulants copen els llocs més concorreguts i són una imatge més del paisatge d’aglomeracions i saturació. / E. CALVO

PalmaLa Delegació del Govern ha respost a les crítiques de la Conselleria de Comerç, els sindicats i la patronal per no haver assistit aquest dijous a una reunió per debatre sobre la venda ambulant il·legal: "El seu control és competència municipal" i no es vol cometre una "intromissió en les competències de les entitats locals".

Davant la demanda d'una reunió urgent, la Delegació del Govern ha assegurat que la reunió d'avui "no va ser consensuada" i ha criticat que finalment es fes a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, encara que inicialment estava previst convocar-la a la seu de la FELIB (la Federació de municipis).

A través d'un comunicat, l'òrgan ha explicat que la delegada del Govern, Maria Salom, "ha mantingut nombroses reunions amb totes aquelles organitzacions que s'han mostrat interessades per la problemàtica de la venda ambulant". En el text també explicava que, tot i tenir competències en cossos de seguretat, Inspecció de Treball i Estrangeria, "no s'inclou en cap cas la venda ambulant de carrer".

stats