Balears 24/05/2017

Una sentència del TSJIB ratifica la il·legalitat del camp de golf de Son Bosc

Vuit anys després de l'atorgament de la llicència municipal, el darrer judici que quedava pendent dona la raó al recurs presentat per part del GOB i el PSM

Ara Balears
2 min
Concentració a Son Bosc contra el projecte de camp de golf, març de 2010

PalmaDia 18 de febrer de 2016 el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma sentencià a favor del recurs presentat pel GOB i PSM en contra de la llicència del camp de golf de Son Bosc. Davant la sentència, l'Ajuntament de Muro i Golf Platja de Muro SA presentaren recurs d'apel·lació.

Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de l’11 d’octubre de 2016 desestimà el recurs de l'Ajuntament i els promotors, va confirmar de bell nou la il·legalitat de la llicència i va imposar les costes del procediment als apel·lants. L'Ajuntament i els promotors presentaren recurs de cassació davant el TSJIB, que aquesta setmana ha estat també desestimat. L'equip de govern municipal manifesta el seu "unànim suport a la resolució judicial i mostra tota la seva confiança en la Justícia, tal i com sempre ha fet en tots els procediments iniciats en nom de l’Ajuntament de Muro en els darrers 5 anys". Per tant, "l’Ajuntament de Muro acatarà la sentència dictada per l’alt Tribunal i assumirà les conseqüències derivades de la mateixa".

L'Ajuntament de Muro recorrerà la sentència contra el golf de Son BoscLa zona de Son Bosc gaudeix parcialment de la protecció que li confereix la figura de ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus), tot i que els ecologistes recorden la recomanació del Secretariat del Conveni de Zones Humides d’Importància Internacional (Ramsar) d’incorporar els terrenys al Parc Natural de l’Albufera.

S'Albufera de Mallorca

Les diferents sentències són clares i contundents i confirmen que l'Ajuntament de Muro el gener de 2008 no podia atorgar la llicència per al camp de golf, ja que la legalitat vigent d'aquell moment no ho permetia (la zona havia estat protegida prèviament per les Directrius d'Ordenació Territorial).

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal Matas, confirma a través de Twitter la derrogació de la llei que permetia la construcció del camp de golf de Son Bosc.

stats