Cort arriba a un acord amb els propietaris del solar per mantenir el servei d'acollida del Molinar

No l'hauran de retornar i pagaran als amos 620.000 euros. A partir d'ara, aquest terreny serà equipament per al barri

L' Ajuntament de Palma ha arribat a un acord amb els propietaris del solar del Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS) del Molinar. No l'hauran de retornar i pagaran als propietaris 620.000 euros. A partir d'ara, aquest terreny serà equipament per al barri.

Va ser fa una setmana quan els amos del solar es varen posar en contacte amb Cort, concretament amb l'àrea de Model de Ciutat, per establir la possibilitat d'arribar a un acord. Els propietaris, una entitat i una persona física, també formaven part de la demanda contra l'Ajuntament que condemnava a desmuntar el SAPS del Molinar.

I és que una sentència ferma obligava l'Ajuntament a retornar aquesta parcel·la als antics propietaris per incompliment per part de Cort de les clàusules de la donació que es va fer fa més de 30 anys per construir-hi un centre educatiu. En aquest solar, fa dues legislatures, s'hi va aixecar de manera provisional un edifici modular amb l'objectiu d'ubicar-hi el centre de transeünts.

A dia d'avui, amb les negociacions gairebé culminades, el que es planteja l'Ajuntament és que el solar i l'equipament puguin quedar al Molinar i que demà dimecres, en el ple, es retiri de l'ordre del dia la proposta del canvi d'ús del solar de sa Taulera. A la vegada, des de Cort han començat els tràmits per la cessió de Son Ceba, que era l'antic servei d'acollida municipal que a principi d'aquesta legislatura es va haver d'abandonar per mal estat.

Es destinarà la Llei de capitalitat a rehabilitar Son Ceba i allà se situarà el nou servei d'acollida municipal.

Aquest acord, segons ha remarcat el tinent de batle de Model de Ciutat, Antoni Noguera, és " molt beneficiós" per a l'Ajuntament, perquè "guanyam un solar, no hem d'afrontar el trasllat de l'equipament a un altre lloc" i també perquè "amb els tràmits de cessió de Son Ceba cap a l'Ajuntament guanyam dos espais que fa dues setmanes que no es tenien en compte". A més, segons Noguera, és un acord en què tothom surt guanyant.

El pacte amb els propietaris implica una quantia econòmica que no es farà efectiva fins als pressupostos de l'any que ve. Es tracta de 620.000 euros, una quantitat que està per sota de les valoracions dels solars i és més barata que el trasllat de l'equipament a una altra banda.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF