Els defensors de l'esbucament de la Feixina, "cansats d'esperar"

Sa Feixina sí que tomba diu entendre l'estratègia del Consell, però demana "fermesa política"

Els defensors de l'esbucament del monument de la Feixina i, per tant, contraris a la seva protecció, s'han manifestat aquest dimarts "sorpresos" per la decisió de la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca, que ha retirat de l'ordre del dia el punt en què s'havia de decidir si es catalogava el monòlit.

"Estam cansats d'esperar", ha assegurat Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, qui ha denunciat que la gent ha sortit de la comissió "enfadada i indignada" pel fet que s'allargui el procés.

Oliver també ha reconegut que entenen "l'estratègia del Consell" de demanar més garanties abans de prendre la decisió, però ha defensat que el fet que el monument es construeixi en honor a un vaixell que va cometre crims de guerra fa posar els drets humans per davant del patrimoni.

Manel Domènech, membre de la plataforma Sa Feixina sí que tomba, ha demanat, per part seva, que es tingui en compte el significat que té el monòlit més enllà del patrimoni material i considetant els valors que representa.

Des del Consell asseguren que la decisió estarà presa abans de dia 21 de juliol i que serà a partir d'aquell moment quan l' Ajuntament de Palma podrà continuar o no amb el procés de demolició.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF