Balears 01/06/2017

Els defensors de la diversitat sexual es faran sentir aquest divendres a Palma

Rebuig unànime de l'esquerra a la visita de l'activista ultraconservador, Ignacio Arsuaga

Jaume Vinyas
2 min
Protesta contra la visita del president d'Hazte Oir, Ignacio Arsuaga, a Catalunya.

PalmaEls partits que signaren els Acords pel Canvi ja han mostrat el rebuig a la visita del president de l'associació ultracatòlica Hazte Oír aquest divendres a Palma. Ignacio Arsuaga ha convocat els mitjans de comunicació a les portes del Parlament per explicar el contingut de la Proposició No de Llei (PNL) “contra l'adoctrinament sexual dels nins” a la Cambra.

MÉS per Menorca ha recordat en un comunicat que “una entitat no pot presentar cap iniciativa parlamentària. La pot registrar, però no podrà ser tramitada”, ha afegit el portaveu parlamentari, Nel Martí, qui ha subratllat que “només els grups parlamentaris representats al Parlament ho poden fer”. “Per tant”, afegeix, “només tindrà viabilitat si un grup la tramita en nom seu”, un fet que el portaveu menorquinista espera que no ocorri. En aquest sentit, Martí ha demanat que cap grup atengui la petició. De fet, ha recalcat, “seria incoherent, ja que la Llei contra la LGTBIfòbia va ser aprovada per unanimitat de tots els grups ara fa un any”.

La secretària d'Igualtat del PSIB, Pepa Ramis, ha rebutjat i condemnat “el missatge d'odi” que promou, segons ha dit, l'organització. “La discriminació per identitat de gènere és un problema molt greu, sobretot en menors d'edat i des de la societat civil hem de denunciar tots els missatges transfòbics”, ha assenyalat, i ha destacat que “som una terra amb tolerància zero a la discriminació LGTBI i les nostres institucions ho estan demostrant”.

Membres de Gent x Formentera, entre els quals la diputada Sílvia Tur, també han mostrat rebuig a la visita, tal com ja ho havien fet durant la setmana Podem, MÉS per Palma i Esquerra Unida.

L'Ajuntament de Palma se sumarà a les mostres de rebuig institucional i hissarà a les 11.15 hores la bandera transsexual “per fer públic el compromís municipal en la lluita contra la transfòbia”, segons ha informat en un comunicat. Diversos grups parlamentaris tenen previst també penjar banderes amb els colors de l'arc de Sant Martí a les finestres de les seves oficines parlamentàries. L'entitat en defensa dels drets LGTBI Ben Amics ha convocat una concentració a les portes del local, on Arsuaga té previst impartir una conferència convidat per l'associació Valores en Baleares. La cita és a les 19 hores al carrer del Bisbe Maura, 39.

stats