TRIBUNALS

El jutge decreta presó provisional per als dos imams detinguts a Eivissa

Estan acusats d'un delicte de col·laboració amb Daesh, en la seva modalitat d'adoctrinament, captació, autodoctrinament i possessió de documentació

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de Madrid, Eloy Velasco, ha ordenat presó provisional i comunicada per als dos imams de la mesquita de Sant Antoni de Portmany detinguts aquest dimarts, després que ambdós hagin prestat aquest divendres declaració davant el jutge.

A la interlocutòria, el jutge explica que els dos detinguts, un, Abdelkrim E., com a líder religiós de la comunitat islàmica de Sant Antoni i l'altre, Jalal R. com el seu substitut-ajudant, duen a terme tasques d'adoctrinament i exalçament de les activitats violentes del grup terrorista Daesh. Aquestes activitats les duen a terme tant en els sermons, en converses amb membres de la seva comunitat, a les xarxes socials, on penjaven vídeos de propaganda de l' Estat Islàmic gravacions com ensenyaven a matar.

Per valorar la gravetat dels fets, el jutge ha tingut en compte que els dos detinguts feien classes de religió a cinquanta nins, sobre els que tenen, segons el jutge, "una ascendència intel·lectual en que aquests ensenyaments violents tenen aparença de propiciar més activitats terrorista, ja aconseguint que terceres persones s'incorporin al terrorisme internacional en zones de conflicte, ja sigui per a que ho facin a Europa".

Unes activitats que, pel jutge, són de la gravetat suficient com per acordar la presó, al entendre el magistrat, a més a més, que en aquest cas hi ha risc de fuita i reiteració delictiva, tenint en compte la funció d'ambdós a la mesquita, la qual els dóna una ascendència intel·lectual que faria possible que joves s'incorporin a l'organització internacional".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF