Balears 08/09/2013

La decisió del Govern indigna el món judicial

El moviment del Govern de Bauzá arriba després que s'hagi fet públic el malestar que hi ha en un altre òrgan de control, el Consell Consultiu

Q. T.
2 min

Palma.La decisió del Govern, d'aprovar de pressa i corrents un decret llei per burlar la suspensió cautelar que acabava de dictar el Tribunal Superior de Justícia i que impedia l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) ha indignat el món judicial, que considera que l'Executiu està trencant les regles del joc democràtic fixades i considera que la seva actuació desprèn deslleialtat institucional. Fonts judicials mostren la seva perplexitat per la manera d'actuar del gabinet de José Ramón Bauzá, perquè pensen que no ha respectat el téntol que havia demanat el Tribunal per poder valorar el fons del decret i perquè entenen que no ha emprat les eines que li corresponien. El Govern té cinc dies per presentar recurs contra la paralització cautelar, però en lloc d'utilitzar aquest mecanisme optà per aprovar un decret llei de manera immediata per evitar els efectes de la decisió del Tribunal Superior.

Després del Consultiu

El moviment del Govern de Bauzá arriba després que s'hagi fet públic el malestar que hi ha en un altre òrgan de control, el Consell Consultiu. El seu president, Rafael Perera, envià la setmana passada una carta al cap de l'Executiu en què es queixava del menyspreu del Govern cap a l'òrgan consultiu i denunciava que els tractaven com si fossin un òrgan més del Govern, sense respectar la seva independència.

La queixa es produïa arran d'un informe sobre la llei de costes, que es demanà a corre-cuita i que després s'anul·là, però abans ja s'havia informat aquest mitjà de les pressions a què foren sotmesos membres del Consultiu per part de destacats integrants del gabinet Bauzá perquè canviassin el seu vot negatiu respecte de la llei de símbols que impulsa el Govern per impedir els llaços quadribarrats a les escoles. L'actuació de l'Executiu, primer, amb el Consell Consultiu i ara amb el Tribunal Superior de Justícia han deteriorat públicament la imatge de l'Executiu balear.

stats