Balears 16/12/2016

Podem decideix mantenir la presidència del Parlament

La diputada Marta Maicas és, pràcticament, l'única opció en el cas que Xelo Huertas sigui finalment expulsada

Jaume Vinyas
2 min
La diputada Marta Maicas és la candidata principal a substituit Xelo Huertas.

PalmaEl Consell Ciutadà Autonòmic de Podem ha decidit que la formació mantingui la presidència del Parlament en el cas que Xelo Huertas sigui finalment expulsada del partit. La diputada eivissenca Marta Maicas apareix pràcticament com a única opció després que el secretari general, Alberto Jarabo, assenyalàs dimecres que "convindria" que la substituta de Huertas "fos una dona". L'altra dona que quedaria al grup parlamentari, Laura Camargo, ja es va autodescartar per al càrrec la setmana passada.

Amb tot, la formació s'ha mostrat molt cauta després de la reunió i ni Jarabo ni Camargo han volgut parlar de noms. De fet, no han nomenat ni la Presidència del Parlament. "Hem decidit mantenir els Acords pel Canvi" ha estat el missatge que s'ha repetit com un mantra i que, implícitament, indica que la formació dels cercles vol mantenir la Presidència de la Cambra.

D'aquesta manera, s'imposen les tesis de Jarabo sobre les de Camargo, que ja havia manifestat la seva preferència per cedir el càrrec. Les dues cares més visibles de la formació han comparegut junts després de la reunió i Camargo ha destacat que "en general, ha estat tot bastant civilitzat i dialogant", fet que ha provocat una sonora riallada de Jarabo.

El Consell Ciutadà Autonòmic, reunit, aquest dijous, a Palma.

Huertas, la diputada Montse Seijas i el secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller, tenen fins aquest divendres per presentar les seves al·legacions.

En una nota, la formació ha justificat que ja s'hagi reunit per "avaluar escenaris" per "l'excepcionalitat del cas, que ens obliga a avançar-nos i a valorar i debatre tots els possibles escenaris perquè, en el cas que la resolució sigui favorable a l'expulsió definitiva del partit, es pugui actuar amb agilitat per tal de garantir l'estabilitat institucional del Parlament de les Illes Balears."

stats