EDUCACIÓ

La darrera oportunitat per aprovar la Selectivitat

La prova desapareix després de 41 anys en vigor 

Alumnes arribats de tots els racons de Mallorca han anat a la Universitat de les Illes Balears (UIB) per examinar-s'hi. / ENRIQUE CALVO

Els alumnes de les  Balears, Catalunya i vuit comunitats més tenen aquests dies l'última oportunitat d'aprovar la  Selectivitat, ja que la prova desapareix després de 41 anys en vigor, encara que amb modificacions, i serà substituïda aquest curs per la nova avaluació final de Batxillerat, prevista per la LOMQE.

Els exàmens extraordinaris de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) van començar ahir a Catalunya i avui a les Illes pels que van suspendre-la anteriorment o volen apujar-ne la nota.

Els titulats de Batxillerat que suspenguin la Selectivitat podran accedir a la universitat, a partir del curs 2017-2018, amb la nota d'aquesta etapa d'estudis, segons van apuntar fonts del Ministeri d'Educació.

La PAU desapareix aquest curs. A partir d'aquest moment, hi haurà una avaluació final de Batxillerat obligatòria, tant per obtenir-ne el títol com per entrar a la universitat, segons el calendari d'implantació de la LOMQE.

Encara que superar aquesta prova no serà necessari per titular-se en Batxillerat en aquesta primera ocasió, sí que ho serà per als qui vulguin anar a la universitat el  curs 2017-2018.

Les fonts constaten que, en tot procés de canvi entre dues normatives educatives, hi ha estudiants que es troben a cavall entre ambdues.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF