La manca d'anestesistes duplica la llista d'espera quirúrgica a Can Misses

Per contra, el temps de demora per a una consulta amb l'especialista s'ha reduït més de la meitat en un any

La manca d'anestesistes a l' hospital de Can Misses ha provocat que el nombre de persones que esperen una intervenció quirúrgica s'hagi duplicat en el segon trimestre d'enguany en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Segons dades de l' Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en data de 30 de juny hi havia 1.981 persones en llista d'espera per operar-se davant les 917 que hi havia en el mateix període de 2016. Des de l'Àrea de Salut creuen que es deu a la falta d'anestesistes i, per això, des de principis del mes de juliol s'ha incrementat l'activitat mitjançant la realització d'operacions en horari d'horabaixa.

Mentrestant, a l' Hospital de Formentera, la llista d'espera ha davallat, ja que en aquests moments hi ha sis persones en llista d'espera, mentre que fa un any n'hi havia vuit. El temps d'espera per a una intervenció quirúrgica també s'ha reduït, atès que ha passat dels 32,4 dies als 16,8 d'enguany.

Quant als especialistes, a Can Misses hi ha una llista d'espera de 4.679 persones davant les 4.819 registrades durant el mateix període de l'any passat, i el temps de demora ha minvat més de la meitat, ja que ha passat dels 57,3 dies als 23,4 actuals. A Formentera, en canvi, s'ha incrementat un 1,8% la llista d'espera de les consultes externes i el temps de demora ha baixat, ja que ha passat dels 36,3 dies als 22,3 actuals.

Pel que fa al nombre de proves radiològiques, el temps d'espera s'ha reduït de 59,92 dies a 45,29, si bé ha pujat el nombre de proves pendents, atès que en aquests moments n'hi ha 9.287, enfront dels 7.964 de l'any passat. Amb l'objectiu de reduir aquesta llista d'espera, a partir de principis del mes d'agost l'hospital de Can Misses incrementarà la seva activitat a dissabtes i diumenges. Fins ara, es feien proves entre setmana i els dissabtes al dematí.

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF