Balears 27/08/2013

La reina d'Espanya proposa al Banc d'Aliments que demani menjar als creuers

El president del Banc d'Aliments ha rebut bé la proposta però avisa que els calen productes que no caduquin aviat

A. Artigues
1 min
El batle de Palma, Mateu Isern, saludant la reina / ENRIQUE CALVO

PalmaLa reina Sofia ha visitat avui dematí el Banc d'Aliments i ha posat damunt la taula de reunions una proposta per incrementar els recursos del banc: fer contactes amb els nombrosos creuers que cada dia arriben a Palma perquè els seus responsables cedeixin l'excedent d'aliments al Banc d'Aliments per a la seva distribució a les persones necessitades.

El president del Banc d'Aliments, José Falcó, i el batle de Palma, Mateu Isern, confirmaren l'interès mostrat per la reina per saber les fonts de subministrament dels aliments que distribueix el banc per després llançar la seva proposta.

José Falcó comentà posteriorment que la proposta ha estat ben rebuda però que estaria encara en una "fase embrionària" i matisà que els aliments que necessita el banc han de ser principalment dels que no caduquen aviat.

El Banc d'Aliments distribueix 4 tones d'aliments diaris i, a través de 90 entitats, arriba a 41.000 persones de les Illes. El president del banc assegurà que l'any passat es repartiren 1.500 tones d'aliments i ha destacat que des de la crisi el nombre de persones que necessiten aliments del banc s'ha incrementat amb unes 5.000 persones

La reina ha visitat el Banc d'Aliments acompanyada de la ministra de Sanitat, Ana Mato; de la delegada del Govern central a les Illes, Teresa Palmer; del batle de Palma, Mateu Isern, i de la consellera d'Afers Socials, Sandra Fernández.

Durant la visita, s'ha reunit amb els patrons del Banc d'Aliments, als quals ha fet la proposta, i ha mantigut contactes amb els voluntaris.

stats