PLE PARLAMENT

"Els creuers provoquen un elevat impacte mediambiental, hem de gravar aquest tipus de turisme"

Podem demana actuacions per pal·liar els efectes contaminants dels vaixells que recalen a les Illes Balears

El diputat de Podem, Alberto Jarabo, en el Parlament. / ISAAC BUJ

El diputat de Podem Alberto Jarabo ha demanat aquest dimarts en el ple del Parlament actuacions per pal·liar els efectes contaminants dels creuers que recalen a les Illes Balears, al mateix temps que ha recordat que les institucions europees apunten al fet que "som el país amb el menor nombre d'imposts mediambientals de tot Europa", ha argumentat sobre aquest tema.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha recordat al podemista que l'impost del turisme sostenible ja grava els creuers, si bé "és cert que estan bonificats els que fan una escala inferior a 12 hores", ha etzibat.

En el seu torn, Jarabo ha remarcat que l'augment del nombre de creuers i de passatgers dels darrers anys genera "problemes mediambientals", atesa l'elevada contaminació atmosfèrica que provoquen, i "això s'ha d'avaluar i tractar", ha explicat.

En aquest sentit, el dirigent de Podem ha indicat que "no hi ha risc que les empreses navilieres deixin d'escollir les Illes Balears com a destinació", per la qual cosa ha preguntat a la presidenta si "té pensat gravar fiscalment el turisme de creuers, davant l'elevat impacte mediambiental que provoquen".

Llavors, Armengol ha recalcat que el Govern "treballa des de fa temps" en aquest assumpte i per a això s'ha creat una comissió de creuers que aborda tots aquests aspectes amb les entitats i institucions competents.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF