Balears 06/04/2017

Cort ajorna tres anys l'amortització de deute per pagar obligacions pendents

L'Ajuntament s'adhereix a la mesura anunciada per Montoro amb els vots en contra del PP i l'abstenció de C's

Carmen Buades
1 min
L'equip de Govern de Cort, al ple d'aquest dijous

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous ajornar durant tres anys l'amortització de deute del pla de pagament a proveïdors. Els doblers es destinaran, en canvi, a pagar obligacions pendents d'aplicar (factures pendents, interessos de demora...). La mesura va néixer com a proposta al Ministeri d'Hisenda i poden adherir-s'hi tots els ajuntaments que, després de fer la liquidació del pressupost del 2015, tinguin obligacions de pagament superiors al romanent de tresoreria.

"És una manera de sanejar la institució", ha afirmat el regidor d'Economia i Hisenda de Cort, Adrián García, qui també ha recordat que el pla de pagament a proveïdors ha suposat a l'Administració "més de 100 milions de deute" dels anys 2012 i 2013. Així, entre el 2016 i el 2019 s'hauran destinat gairebé 30 milions d'euros a aquest concepte.

La mesura s'ha aprovat amb els vots en contra del PP, qui critica que l'equip de govern "hauria de recollir les restes del naufragi ara i no deixar-ho per a després". Ciutadans, per la seva banda, s'hi ha abstingut perquè, afirmen, amb la proposta "es continuarà encotillant la institució".

"Montoro es desperta ara amb un caramel per als municipis", ha criticat García, tot i que el que hauria de fer el govern central és, segons el regidor, "deixar que els ajuntaments es financin" perquè "estam intentant donar servei als ciutadans malgrat el ministre Montoro".

Amb aquest ajornament, l'Ajuntament haurà d'aprovar un pla d'ajustament que, segons García, "es basa en el que ja tenim" i que "ni prohibeix endeutar-se" ni, assegura, suposarà retallades al Consistori.

stats