Balears 24/07/2017

Cort trepitja l'accelerador per demolir la Feixina

L'Ajuntament de Palma confirma la tramitació de l'expedient per enderrocar el monument feixista i torna a treure la licitació del projecte per la via d'urgència

Anna Schnabel
2 min

PalmaCort agilitza l'enderrocament de la Feixina, el monument feixista la demolició del qual ha esdevingut un dels símbols del 'Govern de la Gent'. Amb l'acord d'avui, Palma continua fent passes per a tirar a terra el monument que immortalitzà la memòria del Crucero Baleares, tal com es va aprovar el 13 d'abril del 2016. Ara ho fa, però, seguint el tràmit d'urgència, amb la reducció a la meitat dels terminis previstos en la legislació.

D'aquesta manera, la Junta de Govern ha aprovat deixar sense efecte l'acord de la Junta del 21 de setembre del 2016. S'aixeca, per tant, la suspensió del Consell de Mallorca, que el 21 de juliol del mateix any va acordar iniciar de nou el procés d'incoació del monument com a bé catalogat.

Segons la portaveu del Govern, Susana Moll, els tràmits van quedar paralitzats "per motius aliens a la nostra voluntat", referint-se a les actuacions del Consell. Amb tot, una vegada que aquest òrgan ha rebutjat definitivament la protecció de la Feixina, l'Ajuntament ha sostingut que el retard d'aquests 11 mesos justifica l'acceleració del procés.

Cort, així, treu a licitació les obres de demolició per 169.870 euros. Moll ha assenyalat que la junta ha desestimat en una reunió extraordinària les 505 al·legacions presentades per associacions, partits polítics, entitats i particulars, a les quals donarà resposta durant els pròxims dies, una vegada que els hagi notificat la resolució.

L'Ajuntament té previst publicar la licitació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) durant les properes hores. A partir d'aquí, les empreses que vulguin participar al concurs podran presentar-hi les seves ofertes. Segons ha clarificat la portaveu, previsiblement es convocarà la mesa de contractació durant el pròxim mes. Amb tot, s'espera que tot el procés hagi finalitzat a l'octubre o el novembre amb l'objectiu de veure, finalment, el monument enderrocat.

stats