Balears 23/04/2014

Cort sancionarà la falsa mendicitat i només els clients de la prostitució

El nou text deixa clars els horaris d'actuació dels artistes de carrer i que no poden interferir en el trànsit rodat o de persones

2 min

La junta de govern de Cort ha aprovat avui el text definitiu de l'ordenança cívica que sanciona els clients de la prostitució, la "falsa" mendicitat, els excrements d'animals a la via pública i el mal ús de punters làser. La nova ordenança també rebaixa algunes multes i deixa oberta la situació dels artistes de carrer.

El nou text deixa clars els horaris d'actuació dels artistes de carrer i que no poden interferir en el trànsit rodat o de persones; no obstant això, a partir de setembre es començarà a treballar en una disposició especial que inclourà tots els detalls que afecten aquest col·lectiu.

El regidor de Turisme i Coordinació Municipal de l'Ajuntament de Palma, Álvaro Gijón, ha donat a conèixer els detalls del text definitiu de l'ordenança per fomentar la convivència cívica, que es preveu que sigui aprovada en un ple extraordinari el 12 de maig.

Després de la seva aprovació i publicació oficial, s'iniciarà una campanya informativa per donar-la a conèixer entre turistes i veïns, de manera que es començarà a sancionar a partir del juny a la zona de la Platja de Palma i des de setembre en el centre de la ciutat.

Gijón ha subratllat que l'ordenança no té "afany recaptatori", sinó que pretén evitar els problemes de convivència a la ciutat, de manera que les sancions han estat rebaixades i aniran des dels 50 euros, per un falta lleu, fins als 600 euros per una de molt greu.

En aquest sentit, el regidor del PP ha posat d'exemple de falta lleu el fet de deixar els excrements dels animals o tirar un xiclet o fems a la via pública. En canvi, es considera greu el 'balconing', que sancionarà només la persona que el practiqui, a més de la mendicitat amb menors o majors.

stats