Balears 27/12/2017

Cort proposa a Red Eléctrica una modificació del traçat de Son Puig

Demanen soterrar més metres i allunyar les torres dels habitatges de la zona

Carmen Buades
2 min
Noguera, aquest dimecres, amb representants dels veïnats i d'Urbanisme.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha proposat a Red Eléctrica que modifiqui el projecte de la línia eléctrica de Son Puig. El batle, Toni Noguera, ha explicat aquest dimecres que l'objectiu de Cort era que l'empresa acceptàs aquesta modificació puntual, que consisteix a eliminar una de les torres, augmentar el nombre de metres que conformen el traçat subterrani a 280 i reduir el cablejat aeri de 495 metres a 308.

Segons els càlculs de Cort, les modificacions tindrien un cost d'entre 800.000 i un milió d'euros, tot i que qui ho ha de decidir és Red Eléctrica. Noguera ha afirmat que, "com a mínim, ho pagarà l'Ajuntament", però que està convençut que "el finançament no serà un problema" perquè tindran "la col·laboració de les altres institucions per finançar-ho", si l'empresa accepta.

El batle també ha recordat que, en qualsevol cas, es tracta d'un projecte en què "els permisos ja estan donats" i que, per tant, el cas de Son Puig ha de servir de "precedent" perquè l'Ajuntament estigui "a l'aguait" i evitar que això torni a passar.

Pel que fa a la proposta que van fer Cort i el Consell fa unes setmanes, que consistia a demanar una modificació total del traçat per evitar que la línia afectàs la zona de protecció de la serra de Tramuntana, Noguera ha dit que seria un proposta "amb vista al futur" i a nous projectes i que la d'avui "és la més viable", "assenyada" i "el present".

El batle també ha aprofitat per reivindicar que "en dos anys l'Ajuntament s'ha posat al dia davant els desastres ambientals que podien fer-se a la ciutat", com ara la urbanització de Ses Fontanelles.

stats