Balears 24/05/2017

Cort vol recuperar la propietat dels centres de dia en mans del Govern

Es crea la primera cartera de Serveis Socials del municipi

Martí Gelabert
2 min
La Generalitat confirma que no pot pagar a les entitats de serveis socials

PalmaL'Ajuntament de Palma vol recuperar la propietat dels centres de dia que ara estan en mans del Govern. Així ho ha admès la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, en la presentació de la primera cartera de Serveis Socials que té el municipi. En aquests moments, hi ha obertes negociacions entre el Consistori i la Conselleria de Serveis Socials per tractar aquestes competències.

Antigament, els centres de dia eren de gestió municipal. Va ser la legislatura popular de José Ramón Bauzá que va decidir apostar per la centralització, de manera que el Govern se'n feia càrrec. Estam parlant, en concret, dels centres de dia públics del Coll d'en Rabassa, Son Sardina i Son Dureta. La Conselleria assumeix que existeix una "anomalia" pel que fa a la gestió i per això s'estan duent a terme aquestes converses amb el govern municipal, encara que de moment no hi ha res tancat. Segons Borràs, també es preveuria el centre de dia de Son Ferriol, actualment en construcció. El Govern hi posaria la inversió, mentre que Cort ho gestionaria.

Borràs ha celebrat la creació de la cartera de Serveis municipal ja que permetrà que processos com aquest es puguin dur a terme. És a dir, s'ha creat una eina per poder defugir de la llei Montoro, que el que pretén, de fet, és tot el contrari.

Un dels altres objectius que té Cort és poder concertar serveis. La prioritat és el Servei d'acollida municipal de curta estada. En aquest cas, es tractaria de planificar d'una altra manera la gestió, més en la forma que en el fons. Ara mateix estan gestionats per contractes i es vol passar a la concertació. L'Ajuntament n'elaboraria els plecs, assenyalaria les condicions que es volen i què es necessita.

La cartera de Serveis defineix tot el conjunt de serveis, prestacions, tràmits, actuacions i promoció social que es presten des de l'Ajuntament i en col·laboració amb el tercer sector. L'atenció a la infància, dependència, serveis domiciliaris, promoció i autonomia personal, inclusió social, domiciliació i empadronament, subvencions i convenis, assessorament, allotjament i reinserció social són els aspectes que s'hi recullen. El document s'ha consensuat amb el tercer sector.

stats