Balears 11/10/2017

Cort posa en marxa un nou servei de dinamització lingüística

Es tracta de la mesura "més ambiciosa" que la Regidoria de Cultura realitzarà amb relació al català

Martí Gelabert
1 min
El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, i la portaveu municipal Susanna Moll

PalmaL'Ajuntament de Palma posa en marxa un servei de dinamització territorial per a la llengua catalana. Es desenvolupara a tres zones de la ciutat i significarà, segons el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, "l'actuació més ambiciosa que es durà a terme a la Regidoria" amb relació a la llengua catalana. L'objectiu és impulsar-ne el coneixement en tots els àmbits i sectors i promoure la participació ciutadana.

A partir de 2018 està previst que comenci aquest servei. "Servirà per ajudar a evitar la discriminació per raons de desconeixement del català", ha apuntat Carrió. La primera zona on es durà a terme serà Son Gotleu, Pere Garau i la Soledat; la segona, el Rafal, el Viver i Son Cladera, i la tercera serà al Camp Redó i Cas Capiscol.

Segons Carrió, el fet que siguin barris amb una alta població de nouvinguts ha fet despertar la necessitat d'actuar en aquesta direcció. Hi haurà un programa dedicat al sector comercial per incentivar el català en la retolació i l'atenció a la ciutadania. Un altre estarà dedicat a les escoles per reforçar l'aprenentatge i integració culturals amb actuacions complementàries i també estarà destinat a pares i mares. El programa sociocultural pretendrà reforçar el català en activitats lúdiques i culturals. Per acabar, el programa intercultural va adreçat als nouvinguts.

Encara no se saben quins projectes concrets es realitzaran, ja que les empreses han de fer les seves propostes. L'Ajuntament hi destinarà 155.760 euros en dos anys.

stats