PALMA
Balears 29/08/2014

Cort licita serveis socials prioritzant el preu

El PSIB denuncia que Isern incompleix un acord de ple

J. Perelló
2 min

PalmaL’Ajuntament de Palma ha licitat tres contractes socials atorgant a les ofertes econòmiques una importància d’entre el 40 i el 50%, malgrat que existia un acord de ple que, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels serveis, limitava el pes del preu de les propostes al 30%.

Així ho va denunciar el PSIB-PSOE ahir, afirmant que el PP incompleix el compromís al qual s’havia arribat entre tots els partits de prioritzar la qualitat dels projectes i minvar la importància de les ofertes econòmiques. Els contractes afecten acolliment temporal, prevenció comunitària i tallers d’orientació sociolaboral per un import d’1,5 milions d’euros.

Els socialistes recordaren que el mes de juliol el patronat d’escoletes hagué de rectificar els plecs del servei d’atenció a la diversitat perquè incomplia aquest acord unànime. “El govern Isern ha aprofitat el mes d’agost per publicar els plecs de tres serveis especialitzats que surten a concurs per un import superior a 1,5 milions d’euros, que concedeixen un pes del 50 i del 40% respectivament a l’oferta econòmica”, denuncià el regidor José Hila.

Es prioritza, segons el PSIB, que el servei sigui barat per davant del projecte tècnic i de la qualitat de la prestació. En concret, els serveis que han sortit a concurs són els d’acolliment temporal (869.235 euros), de tallers pera infants i joves en risc d’exclusió social (466.000 euros) i el de tallers de prevenció comunitària (187.750 euros).

El regidor socialista va recordar ahir “la necessitat de prioritzar la puntuació del projecte tècnic per garantir la qualitat del servei i la necessitat d’establir uns mínims de qualitat”.

Els plecs d’aquests tres serveis varen ser aprovats per urgència a la junta de govern del 30 de juliol, “sense gaire temps per a la presentació d’al·legacions per part de les entitats que fan feina en l’atenció social”, digué. Els socialistes destacaren que un dels tres contractes sí que incloïa, explícitament, la referència a l’acord adoptat el novembre de 2012, per limitar l’oferta econòmica i garantir la qualitat.

A més, José Hila va lamentar que en cap dels tres plecs “s’especifiquen els indicadors de qualitat ni es valora l’experiència de l’entitat que hi accedeix i que és la que hauria d’acreditar la seva experiència en projectes similars desenvolupats en els darrers cinc anys, o els professionals de què disposa”.

stats