Balears 11/04/2017

Cort inverteix 800.000 euros per comprar habitatges socials

Les àrees de Benestar i Model de Ciutat podrien adquirir entre 10 i 15 llars

Ara Balears
1 min
Barcelona empaita els pisos buits per destinar-los a lloguer social.

PalmaL'Ajuntament de Palma invertirà 800.000 euros per adquirir habitatges destinats al lloguer social. L'àrea de Benestar i Drets Socials hi posarà 500.000 euros, mentre que Model de Ciutat hi afegiria els 300.000 restants. Amb aquestes xifres, Cort podria adquirir entre 10 i 15 habitatges. Les intencions, a més, són d'incrementar de 1.500 a 15.000 els habitatges socials de Palma els propers anys.

En un comunicat, el Consistori, per boca del tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, adverteix que "necessitam solucions concretes i contundents per garantir l'accés de tothom a l'habitatge". Durant aquesta legislatura, des de la seva regidoria ja s'han presentat un paquet de mesures que inclouen potenciar la feina de l'Oficina Antidesnonaments. També es treballa amb accions encaminades a mitigar els fenòmens que augmenten el preu de l'habitatge, com la regulació del lloguer turístic o la moratòria d'hotels.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, alerta que "l'emergència social se centra en les dificultats d'accedir a un habitatge a preus assequibles".

L'Ajuntament ja advertí en un estudi les passades setmanes que, en els darrers quatre anys, el preu del lloguer de l'habitatge a Palma ha crescut un 40%. Tenint en compte la renda de les llars, de mitjana, un família hauria d'invertir, com a mínim, un 36% dels ingressos nets mensuals a pagar el lloguer.

stats