Balears 30/10/2017

Cort incrementa un 45% les inversions al pla de serveis viaris

S'aposta per millorar l'accessibilitat de la ciutat i es reserven 700.000 euros per a la millora de Platja de Palma

Martí Gelabert
1 min
Cort considera que l'estat de les voreres de Palma és deficitari.

PalmaMés accessibilitat a Palma. És una de les apostes del nou pla de serveis viaris que prepara Cort i ha presentat avui el regidor d'Infraestructures, Rodrigo A. Romero. El contracte s'encarregarà d'inspeccionar cada un dels punts de la ciutat per veure si són accessibles. També es remarca la importància a la inspecció de les obres. “Totes les obres que es realitzen han de tenir un itinerari accessible. Cap ha de privar la lliure circulació de vianants”, ha remarcat Romero.

El contracte té una dotació econòmica d'un 45% més que l'anterior. En total, són uns 9,8 milions d'euros per invertir durant dos anys. En aquest mateix pla es destina una partida de 700.000 euros a Platja de Palma. Hi haurà una reunió amb veïns i hotelers per veure quines són les actuacions prioritàries. Cal tenir en compte que aquest pla és el que marca les línies pel que fa al manteniment de les infraestructures de la ciutat.

El document té una sèrie de prestacions directes, com la conservació i la reparació de les voreres. “Estan en condicions deficitàries”, ha reconegut Romero. La millora de l'asfalt i de passarel·les i la reparació del drenatge són altres línies que es marcaran. Pel que fa a solars, s'hi farà neteja i se n'eliminaran residus perillosos.

Un sistema de geolocalització permetrà a l'Ajuntament tenir un major control sobre les incidències i l'estat dels carrers de Ciutat. Amb el nou contracte hi haurà, també, més agilitat amb diverses àrees del Consistori, com per exemple Emaya.

stats