Balears 28/06/2017

Cort i el Govern volen engegar el centre comercial obert de Palma l'any que ve

Durant el 2017 es realitzarà un estudi de mercat per veure quina és la millor zona per fer-ho i definir una estratègia de marca

Carmen Buades
1 min
A la presentació han assistit també membres de la patronal de comerç

PalmaL'Ajuntament de Palma i el Govern volen que el projecte de fer de la ciutat un centre comercial obert sigui una realitat durant el 2018. Aquest dimecres, el batle de Palma, José Hila, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, han presentat les que seran les primeres passes d'un projecte que ha de permetre al petit comerç del centre històric "plantar cara a les grans superfícies".

Negueruela ha explicat que, abans que acabi l'any, s'encarregarà "un estudi detallat" per veure quin seria el millor eix comercial i quina és la millor estratègia d'imatge, com també quines són les campanyes que s'haurien de dur a terme per fer-lo visible. L'objectiu és també trobar maneres per millorar els accessos al centre comercial, que haurà d'estar delimitat geogràficament. Els comerços que en formin part compartiran una estètica comuna, un logo i elements que els caracteritzin dins del centre comercial.

En un primer moment, la Conselleria col·laborarà econòmicament amb la Cambra de Comerç per contractar una "gerència professionalitzada", però més endavant està prevista la creació d'una societat que el gestioni. Segons Negueruela, l'objectiu és que durant el 2017 quedi enllestit el projecte i que sigui a partir del 2018 quan es puguin anar desenvolupant mesures per posar-lo en marxa.

Per part seva, José Hila ha reivindicat el paper del petit comerç com una activitat que "crea vida als barris, genera llocs de feina i ens fa diferents". A més, ha recordat que el centre comercial obert de la ciutat serà el primer a tot Mallorca, cosa que considera una oportunitat per aconseguir que "s'hi mirin altres zones comercials de l'illa".

stats