TRIBUNALS
Balears 01/12/2016

Pastor: "No consentiré que hi hagi cap cas de corrupció a la Policia Local"

La regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma diu que han enviat al jutge i a Fiscalia Anticorrupció l'informe del cap de la Patrulla Verda

Ara Balears
2 min
La regidora de Seguretat Ciutadana de Palma assegura que congia "en la majoria del membres de la Policia Local, que fan bé la seva feina"/ISAAC BUJ

PalmaLa responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, assegura que "no consentiré que durant la meva legislatura hi hagi ni un sol cas de corrupció a la Policia Local". La regidora ha explicat que "no puc estar pertot, no aniré darrere cadascun dels 900 policies, hi confii, confii en la majoria d'ells, que fan bé la seva feina".

Pastor també ha assenyalat que ha enviat a la Fiscalia Anticorrupció i al titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, l'informe del cap de la Patrulla Verda de la Policia Local, Sebastià Morey, que apunta a una suposada paralització d'expedients per part dels negociats d'Activitats i Sanitat.

Segons l'informe, fet públic aquest dijous pel periòdic Ultima Hora, aquests negociats estan paralitzant el treball policial. Així, Morey posa alguns exemples de locals d'oci nocturn, discoteques, afters i cafeteries on no s'han cursat, suposadament, els expedients de manera correcta. Segons aquest cap policial, aquests fets podrien ser constitutius d'un delicte de prevaricació per part de l'Ajuntament de Palma. Fonts de Cort han explicat que, si són certes les acusacions, els responsables serien "determinats funcionaris i no els responsables polítics".

La regidora socialista reconeix que "hi ha negociats que no estan en el millor moment" i que tant els expedients urbanístics com els de sanitat "es torben més del que sol ser habitual, però és per un problema d'infraestructura". En opinió seva, la causa d'aquests retards "són les retallades en personal que va fer el PP" i ha reclamat més personal: "Necessitam mans per fer feina, estam tots sols, la part política no pot fer informes, incorreríem en prevaricació".

Angélica Pastor ha dit que "estam fent feina per moure els negociats d'Activitats i Sanitat, tenim un pla d'actuació, tenim un pla de recursos humans per posar en marxa i esperam que aquest 2017 ens acompanyi tot perquè l'any 2018 sigui millor".

stats