URBANISME
Balears 20/12/2016

Cort vol dotar d'usos diversos els equipaments públics

L'Ajuntament de Palma posarà en marxa un tercer procés de participació ciutadana per revisar el seu Pla General

Montse Terrasa
2 min
La construcció del palau de congressos ha implicat quatre modificacions del Pla Generalde Palma.

PalmaCort està estudiant com donar usos diversos als equipaments municipals amb la revisió del Pla General de Palma. Antoni Noguera, regidor d'Urbanisme, i Biel Horrach, director general de la mateixa àrea, han anunciat aquest dimarts que s'obrirà un tercer procés participatiu per poder definir la ciutat dels pròxims vint anys.

La intenció de l'equip de govern és que el Pla General tengui "més flexibilitat" i això podria consistir a obrir els equipaments públics a altres usos socials i optimitzar-ne al màxim la utilitat.

Com a exemple, un institut que tengui pistes esportives i sala polivalent podria obrir les seves instal·lacions a la barriada en horari no escolar.

Biel Horrach ha assegurat que "falten equipaments, però, quant als que hi ha, no s'han esgotat les possibilitats que tenen".

Sobre els possibles usos, Antoni Noguera ha confirmat que ja hi ha reunions amb diferents conselleries del Govern per saber quines són les seves necessitats i que està en marxa un estudi demogràfic per saber quina és la projecció de població de Palma.

Antoni Noguera.

Amb una flexibilitat més gran, Urbanisme vol evitar que el Pla General hagi de ser modificat amb freqüència per tal de respondre a noves necessitats socials. En aquest sentit, l'actual pla, aprovat el 1998, s'ha modificat 220 vegades, en algunes ocasions per possibilitar la construcció del palau de congressos o l'hospital de Son Espases.

Provocar el debat

A part de les negociacions amb les conselleries, l'àrea d'Urbanisme posarà en marxa a partir de gener un tercer procés de participació ciutadana, per saber quines són les demandes dels veïnats de Palma, i una sèrie de meses tècniques amb la participació d'experts i professionals de diferents àmbits.

Segons Noguera, aquest tercer procés participatiu es diferenciarà dels dos anteriors en el fet que l'Ajuntament generarà un debat d'idees.

Les previsions són que a finals del 2018 es pugui aprovar el pla general de manera definitiva.

stats