PALMA
Balears 28/11/2016

Cort demana disculpes i retira la recomanació de no tenir relacions per evitar les infeccions de transmissió sexual

La pressió dels col·lectius LGTBI+ ha forçat la retirada de la guia sobre salut sexual

Ara Balears
1 min
Cort demana disculpes i retira la recomanació de no tenir relacions per evitar les malalties de transmissió sexual

PalmaL’Ajuntament de Palma ha decidit refer la guia 'Fes-ho per tu: evita les malalties de transmissió sexual', en la qual recomanava no tenir relacions per evitar les infeccions de transmissió sexual (ITS). L'objectiu, diu, és "revisar-la i incloure les aportacions dels col·lectius LGTBIQA en la redacció".

Aquests col·lectius han expressat en els darrers dies el seu malestar a l’àrea de Sanitat i Consum davant d’algunes recomanacions que apareixen a la guia de prevenció d'infeccions de transmissió sexual -també conegudes com a malalties de transmissió sexual però que la OMS va prefirir canviar el terme per infeccions l'any 1998-. "La manera més segura de prevenir les malalties de transmissió sexual és no tenir relacions sexuals i, en cas de tenir-ne, que sigui amb algú que no n'estigui infectat i que només tingui relacions sexuals amb tu", explicava el text.

L’Ajuntament demana ara disculpes als col·lectius que hagin pogut sentir-se exclosos per algunes recomanacions incloses a la guia.

Per aquest motiu, i per tal que aquest material divulgatiu sigui la “guia de tots i totes”, l’àrea de Sanitat i Consum es reunirà aquesta setmana amb diferents representants d’associacions com Ben Amics i Alas per corregir-ne alguns paràgrafs i realitzar-ne una redacció més inclusiva.

L’Ajuntament ha retirat la guia de la web i, de moment, ha posposat la distribució de l’edició en paper per tal de poder-la refer i que "ningú se'n senti exclòs".

La guia de salut sexual editada per Cort
stats