Balears 23/05/2013

Palma no vol obligar els ciclistes a dur casc

La DGT intentarà modificar la norma

A. Zurimendi
1 min
Els usuaris del Bicing patiran un increment modest del servei durant el 2013 mentre l'Ajuntament estudia per a l'any que ve un nou model tarifari.

PalmaL'Ajuntament de Palma s'inclina per no obligar els ciclistes a dur casc obligatòriament. De fet, estudia manifestar-se oficialment en contra de la possible decisió de la Direcció General de Tràfic (DGT), qui fa comptes imposar l'obligatorietat general de l'ús d'aquest aparell de protecció en els trajectes dins ciutat.

De fet, l'obligatorietat duria problemes amb serveis muncipals ja existents, com ara Bicipalma. I és que la regidoria de Mobilitat té dubtes sobre com hauria d'adaptar el casc al servei de prèstec de bicicletes.

L'oposició a l'obligatorietat de dur casc compta amb el suport incondicional del PSIB. El regidor José Hila, de fet, assegura que "la millora en la seguretat dels cilcistes és mínima, en relació als usuaris que perdrà". Diversos col·lectius ciclistes de Palma ja s'han manifestat contraris a la possible mesura de la DGT.

stats