Balears 13/04/2016

Llum verda per esbucar la Feixina, que podria desaparèixer abans de l'estiu

Cort aprova el projecte i s'obre un termini de 15 dies per presentar-hi al·legacions. El PP titlla la decisió del govern de "sectària" i "destructiva"

Y. Tarramera
1 min
L'Ajuntament vol derruir com més aviat possible el monument de la Feixina.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat el projecte per esbucar el monòlit feixista de la Feixina. Aquest dimecres la portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament, Neus Truyol, ha anunciat que ja estan definits els plecs del projecte per contractar les obres d'esbucament del polèmic monòlit dedicat a les víctimes del creuer 'Baleares'.

A partir d'aquest moment, un cop surti publicat en el Butlletí Oficial, s'obrirà un termini de 15 dies per presentar-hi al·legacions i, posteriorment, sortiran a subhasta les obres d'execució de l'esbucament.

L'aprovació del projecte inclou l'enderrocament i posterior pavimentació de l'espai que ocupa actualment el monòlit i tindrà un cost de 169.000 euros. "La zona quedarà lliure i serà un espai obert que serà molt més positiu", ha dit, recordant que l'esbucament de la Feixina és part dels acords de govern signats a l'inici de la legislatura.

Truyol no ha pogut concretar quin serà el darrer dia del monòlit, ja que cal respectar els 15 dies d'al·legacions, que, tot apunta, n'hi haurà, ja que el monument feixista és defensat per part d'alguns col·lectius com ara Salvem el monument de la Feixina. El nombre d'al·legacions és el que determinarà que el projecte es tiri endavant de manera més o menys immediata.

Pel que fa als partits de l'oposició, el PP ja s'ha manifestat totalment contrari a aquesta decisió. La portaveu del grup municipal, Marga Durán, ha qualificat l'equip de govern com "el pacte de l'esbucament, incapaç de defensar els interessos generals i practicar polítiques de sectarisme i destrucció". Per Duran es tracta d'una mesura "que atempta contra el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat".

stats