Balears 29/12/2017

Cort aprova els pressupostos “més socials” dels darrers set anys

L'equip de govern ha defensat que els comptes de 2018 suposen la consolidació de la recuperació de drets

Anna Vidal
2 min
Ple extraordinari / AJ.PALMA

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat en un ple extraordinari els pressupostos per al 2018, els “més socials” des dels darrers set anys, després de ser rebutjada l'única al·legació que s'havia presentat, per part del Partit Popular. El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García ha destacat que els nous comptes “consoliden la recuperació de drets” i que “les inversions creixen més que la despesa corrent”. “Estam tornant a sanejar l'ajuntament”, ha sentenciat García.

García ha explicat que només s'ha presentat un document que es pretenia que fossin al·legacions però que no s'ajusta a cap dels supòsits d'al·legacions ni formes recollits a la Llei d'Hisendes Locals i, per tant, han estat desestimades. El regidor ha criticat que algunes de les al·legacions fessin referència a actuacions de la legislatura passada com el rescat del parc de bombers i ha recordat als populars que “foren ells els que varen endeutar aquest ajuntament i nosaltres estam gestionant el seu deute”. Així mateix, García ha retret al PP que durant la legislatura passada l'Ajuntament de Palma no va rebre ni un euro del fons de capitalitat i, en canvi, enguany “es recupera i hem aconseguit que el Consell i el Govern torni a pressupostar-ho i a aportar”.

D'altra banda, García ha defensat que es destinin 1,5 milions en pressupostos participatius, una xifra que des del Partit Popular consideren insuficient, i que suposa que “un 8% de tota la inversió que es realitza pot ser decidida pels ciutadans”. “Són uns comptes molt reals, uns pressupostos molt socials”, ha insistit.

La portaveu del grup municipal popular, Marga Duran, ha lamentat que s'hagin rebutjat les al·legacions presentades per la seva formació ja que “s'ha perdut una oportunitat per abaixar els impostos als palmesans, millorar les condicions de l'abonament escolar per reduir les llistes d'espera de les escoletes municipals i eliminar el nou copagament del servei d'ajuda a domicili”.

Duran també ha criticat que malgrat l'increment de 50 milions d'euros dels pressupostos “els ciutadans no han notat cap millora”. “Tenim Palma més bruta que mai, Palma més abandonada que mai; estam molt decebuts”, ha sentenciat.

En total, l'Ajuntament de Palma disposarà l'any 2018 de gairebé 418 milions d'euros, un 1,5% més que l'any anterior, als quals s'hauran de sumar els doblers de capitalitat, l'ecotaxa i les inversions de les empreses municipals.

stats