Balears 01/12/2016

Cort amplia dels 8 als 12 anys la gratuïtat dels autobusos de l'EMT

Es preveu que la mesura que ha presentat José Hila beneficiarà devers 15.000 nins i nines

Ara Balears
1 min
Un centenar dels busos de l’EMT supera els 14 anys d’antiguitat

PalmaL'Ajuntament de Palma ampliarà dels 8 als 12 anys l'edat fins a la qual els menors poden viatjar gratis a l'Empresa Municipal de Transports (EMT), una mesura que beneficiarà uns 15.000 nins i nines.

"És important que els més joves coneguin i utilitzin el transport públic. Segur que quan siguin grans en seran usuaris. La mesura mescla educació i promoció del transport públic", ha destacat en presentar la iniciativa el batle de Palma, José Hila.

Segons ha informat Cort en un comunicat, enguany l'edat màxima de gratuïtat a l'EMT ja es va ampliar de 4 a 8 anys i l'objectiu és prosseguir l'ampliació de la mesura fins a arribar als 16 anys.

L'empresa pública calcula que amb la nova extensió del període d'utilització gratuïta dels autobusos urbans, que s'aplicarà a partir de l'any que ve, deixarà d'ingressar 140.000 euros.

D'altra banda, el PP ha sol·licitat al govern municipal que en la reunió del consell d'administració de l'EMT que ha convocat aquest divendres per aprovar l'ampliació de la gratuïtat introdueixi també l'engegada d'una tarifa reduïda per a aturats de llarga durada.

La portaveu del grup opositor, Marga Durán, ha recordat a través d'un comunicat que fa ja un any que el ple municipal va instar a la creació d'aquesta tarifa especial per a aturats.

stats