Balears 19/10/2016

El correbou de Fornalutx, denunciat

L'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA) acusa l'organització de fer "patir moltíssim, físicament i psicològicament" l'animal

Efe
1 min
El correbou de Fornalutx, a debat

PalmaL'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA) ha denunciat per la via administrativa, davant la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia del Govern balear, el correbou de Fornalutx celebrat el 2 de setembre.

En un comunicat, l'associació afirma que el toro, que va ser fermat i obligat en contra de la seva voluntat a transitar pels carrers de Fornalutx, "va patir moltíssim, físicament i psicològicament".

De fet, com es recull en la denúncia, "el bou, de nom Ordenanzo, va ser fermat i obligat a transitar pels carrers, cabotejant constantment i desesperadament en els repetits intents per desfermar-se de la corda i escapar del que l'aterria".

L'animal, afirma aquesta associació, no només va quedar "profundament fatigat a causa de l'estrès inimaginable i del patiment psicològic que va patir, sinó que també va deixar rastres de sang al paviment, demostració objectiva del sofriment i del presumpte maltractament al qual va ser sotmès". Amb la seva denúncia, l'ANPBA adjunta imatges emeses per IB3 i RTVE.

D'altra banda, l'associació també recorda que un acte judicial de l'Audiència Provincial de Palència del gener de 2005, i també la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Tarragona, en procediments judicials instats per l'ANPBA, ja han determinat que fermar un toro el sotmet a un "maltractament evident".

Per la seva banda, la Llei balear de protecció animal tipifica com a infracció "molt greu" el dany físic, el sofriment psicològic infligit a un animal i els maltractaments.

"No existeix motiu perquè al segle XXI continuï realitzant-se un espectacle de patiment animal com el correbou de Fornalutx", afirma l'associació.

stats