BENESTAR ANIMAL
Balears 02/09/2016

El correbou de Fornalutx, a debat

Veïns, animalistes i polítics n'han manifestat el parer

Margalida Mateu
2 min
El correbou de Fornalutx, a debat

FornalutxLa diversitat d'opinions entre veïns, polítics i animalistes ha marcat el correbou de Fornalutx d'aquest divendres.

Alguns dels animalistes protestants han manifestat als mitjans de comunicació que "ens han insultat, ens han obligat a desallotjar el carrer i ens n'han tret de mala manera. Mallorca és un petit Tordesillas"; altres manifestants han dit que "em fa vergonya que a Mallorca, l'any 2016, hi hagi festes com aquestes, en les quals es maltracta d'una forma tan brusca un animal i amb tants menors d'edat presenciant-ne l'espectacle".

Els defensors de l'animal han demanat al PSOE que reflexioni sobre el tema i prohibeixi el correbou. Baltasar Picornell, diputat de Podem al Parlament de les Illes Balears, ha assenyalat que "la societat ha d'avançar i s'ha d'apostar pel benestar animal. Aquest tipus de festes són una aberració, he estat assegut amb els activistes, donant-los suport. Hi ha moltes tradicions que han evolucionat, per què aquesta no? En d'altres pobles aquesta festa es fa amb una bolla, per exemple. Aquesta era una tradició de tots els pobles de la serra de Tramuntana per alimentar-se. Avui en dia, però, no té cap sentit amb l'estat de benestar que, teòricament, tenim. Per tant, la festa ha d'evolucionar, ha de ser sense cap animal".

El diputat de Podem, Baltasar Picornell, entre els manifestants

Entre el públic, però, cap representant del PSOE i sí, en canvi, un gran nombre de polítics del Partit Popular, entre els quals hi havia Sebastià Sagreras, Biel Company i Marga Prohens, qui ha assenyalat que "el partit socialista té un garbuix intern amb els seus socis de Govern. Ara es veurà si Armengol podrà imposar el seu criteri, en espera de saber quin és el seu posicionament, o si una vegada més deixarà que sigui Podem qui marqui la ruta del Govern. Ens n'alegram, d'haver vist un correbou sense cap incidència. Volem felicitar l'Ajuntament de Fornalutx i l'organització, que han desenvolupat l'acte en un ambient festiu". Serà el darrer correbou? Prohens ha destacat que tot dependrà del partit socialista, que, per part del PP, tenen clar que s'ha de continuar celebrant.

D'altra banda, el batle de Fornalutx ha manifestat que ha viscut la festa "amb normalitat", tot i que el bou "d'enguany no volia córrer gaire. Esperam que aquest no sigui el darrer any i creim que ha quedat demostrat que el poble està amb el bou". El batle s’ha mostrat favorable a dialogar sobre una solució intermèdia i ha sentenciat que "se n'ha de parlar entre tots per trobar-hi una alternativa".

stats