Balears 10/11/2016

Cooperació per impulsar l'ús de la llengua

Les direccions generals de política lingüística del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears es reuniren per compartir estratègies

M.r.
1 min
La reunió es va celebrar a Barcelona.

PalmaLes direccions generals de política lingüística dels governs del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears cooperaran per tal de compartir estratègies que permetin impulsar l'ús de la llengua catalana i defensar-se de les polítiques de l'Estat que resultin perjudicials per a l'idioma compartit.

Així ho acordaren en la reunió de treball que es va fer aquest dimecres a Barcelona i a la qual assistiren el director general de Política Lingüística i Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, i les directores generals de Política Lingüística del Govern de les Illes i la Generalitat de Catalunya, Marta Fuxà i Ester Franquesa, respectivament.

Un dels punts més destacats de la trobada va ser el sistema d'acreditacions de coneixements lingüístics. En aquest sentit, es va acordar treballar de manera conjunta per "garantir la coherència, la transparència i la màxima informació pública" d'aquestes acreditacions.

D'altra banda, també es va acordar treballar per afavorir la disponibilitat en llengua catalana de textos legals i administratius "amb incidència sobre els ciutadans".

stats