CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

"La lluita contra el terrorisme masclista es una qüestió d'estat"

Manacor ha sortit al carrer aquest divendres per "visibilitzar els feminicidis"

Els veïnats i veïnades de Manacor, tot i a la pluja, han sortit al carrer, en  el Dia Internacional Contra la Violència cap a les dones, per "visibilitzar els feminicidis". 

L'acte, organitzat pel Col·lectiu de Dones de Llevant a sa Bassa, ha fet un especial homentage a les víctimes de la violència masclista que enguany han estat assassinades a les Balears, 40 a tot l'Estat. 

Abans, els alumnes de l'Institut Mossèn Alcover, de l'IES Manacor i de l'Institut de Porto Cristo han realitzat algunes lectures i tots els assistents han pogut deixar l'empremta de la seva mà com a compromís de lluita contra les violències masclistes.

L'acte ha acabat amb la lectura del manifest per part de l'escriptora manacorina María Antònia Oliver. "La violència masclista ha truncat enguany la vida de sis dones de Balears, és inacceptable perquè no són casos aïllats sinó una realitat terrible que se sustenta en el silenci i la dessídia", ha denunciat. Per això Oliver ha exigit un compromís ferm "perquè la lluita contra la el terrorisme masclista sigui una qüestió d'estat i que tota la societat es comprometi en aquesta lluita". "Ni una menys, aquest és un crit col·lectiu, és compromís i és empoderament: ni una menys", ha acabat Oliver.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF