Publicitat
Publicitat

Setmana clau

Una vaga contra un decret que va molt més enllà d'una reivindicació laboral

Final de vacances

Tenint en compte que la convocatòria de vaga, si es fa per a dia 13, s'ha de comunicar a principis de setembre, sindicats, representants de pares i mares i assemblea de docents faran una intensa ronda de contactes a partir de demà. Per a tots aquests responsables de diferents col·lectius, les vacances d'agost han acabat de manera anticipada, ja que a finals de setmana es vol tenir un càlcul de forces amb vista a la vaga.

Pèrdua de 4.600 euros

Un dels elements que més preocupen a molts docents a l'hora de fer vaga és la reducció que patiran a la nòmina del mes, tal com marca la llei. L'Assemblea de Docents vol iniciar una campanya informativa a partir dels propers dies perquè els professors agafin consciència que des de 2009 fins a l'actualitat ja han patit reduccions salarials d'uns 4.600 euros anuals a causa de les retallades que s'han anat aplicant.

El paper de l'Assemblea

El protagonisme agafat les darreres setmanes per l'Assemblea de Docents ha desconcertat una mica alguns experts i fins i tot líders sincials. Des d'aquest col·lectiu insisteixen que no volen suplantar la tasca de ningú, però que precisament el decret de trilingüisme va molt més enllà d'una reivindicació laboral i que, per tant, cal implicar-hi la societat en un sentit ampli, arribant també als representants de pares i mares d'alumnes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF