Setmana clau
Balears 26/08/2013

Una vaga contra un decret que va molt més enllà d'una reivindicació laboral

1 min

Final de vacances

Tenint en compte que la convocatòria de vaga, si es fa per a dia 13, s'ha de comunicar a principis de setembre, sindicats, representants de pares i mares i assemblea de docents faran una intensa ronda de contactes a partir de demà. Per a tots aquests responsables de diferents col·lectius, les vacances d'agost han acabat de manera anticipada, ja que a finals de setmana es vol tenir un càlcul de forces amb vista a la vaga.

Pèrdua de 4.600 euros

Un dels elements que més preocupen a molts docents a l'hora de fer vaga és la reducció que patiran a la nòmina del mes, tal com marca la llei. L'Assemblea de Docents vol iniciar una campanya informativa a partir dels propers dies perquè els professors agafin consciència que des de 2009 fins a l'actualitat ja han patit reduccions salarials d'uns 4.600 euros anuals a causa de les retallades que s'han anat aplicant.

El paper de l'Assemblea

El protagonisme agafat les darreres setmanes per l'Assemblea de Docents ha desconcertat una mica alguns experts i fins i tot líders sincials. Des d'aquest col·lectiu insisteixen que no volen suplantar la tasca de ningú, però que precisament el decret de trilingüisme va molt més enllà d'una reivindicació laboral i que, per tant, cal implicar-hi la societat en un sentit ampli, arribant també als representants de pares i mares d'alumnes.

stats