PRESSUPOSTOS 2017

Les conselleries del PSIB s'enduen el 80% dels augments pressupostaris per al 2017

Territori, Treball i Hisenda són les àrees que més creixen

Dels aproximadament 277 milions d'euros de més que tindran les conselleries del Govern per al 2017, 223 es destinaran a les àrees liderades pel PSIB: és a dir, al voltant d'un 80% de l'augment pressupostari. La diferència entre els socis de l'Executiu es produeix tant en l'àmbit absolut (les conselleries del PSIB disposen de més milions d'euros) com en el relatiu (respecte de l'any passat, l'increment de pressupost és major).

En aquest segon aspecte, els tres percentatges d'increment pressupostari més destacats es donen a: Territori, Energia i Mobilitat, que augmenta un 28,5% el total de les seves partides (amb què electrificarà, per exemple, la xarxa ferroviària); Treball, Comerç i Indústria, que creix un 22,7% (ja que les polítiques d'ocupació augmenten un 37% i les industrials, un 19,9%); i Hisenda i Administracions Públiques, que incrementa un 14,72% el pressupost.

D'altra banda, la Conselleria de Salut, liderada per la socialista Patricia Gómez, és l'àrea on es veurà un augment més significatiu de doblers (104,5 milions d'euros), però, percentualment, el pressupost sanitari creix molt menys que en d'altres departaments.

Dins de les conselleries de MÉS, la de Medi Ambient, Agricultura i Pesca disposarà de gairebé 25 milions d'euros més que el 2016, fet que suposa un increment del 13,75%. Es tracta de l'àrea ecosoberanista que més creix, seguida de Transparència, Cultura i Esports (11,9%), Serveis Socials i Cooperació (9,6%) i Innovació, Recerca i Turisme (7,1%). En total, uns 54 milions d'euros més que enguany per repartir entre les quatre conselleries.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF