Balears 27/02/2015

La Conselleria convoca per dilluns els comitès de vaga dels sindicats i de l'Assemblea de Docents, un any i 4 mesos després

Educació durà a la mesa sectorial de dilluns els currículums LOMQE d'ESO i Batxillerat

Mercè Pinya
2 min
Una de les tenses i llargues reunions dels comitès amb Educació, el 2013. ISAAC BUJ

PalmaLa Conselleria d'Educació ha convocat per a dilluns a les 8.45 h del matí els comitès de vaga dels sindicats (STEI i FE-CCOO) i de l'Assemblea de Docents. Ho ha fet per abordar l'esborrany de les "mesures per reduir el dèficit públic amb relació a la suspensió del nomenament de nou personal funcionari interí docent i de la contractació de personal laboral temporal docent al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma".

A la convocatòria, que signa el director general d'Educació i Cultura, Antoni Vera, es produeix la situació gairebé esperpèntica que en el primer punt de l'ordre del dia hi figura l'aprovació de les actes de les reunions de setembre i octubre de 2013. Educació, després d'haver negat la interlocució dels comitès de vaga, i més concretament el de l'Assemblea de Docents, vol aprovar un any i 4 mesos després, i a 3 mesos de les eleccions, les actes d'aquelles reunions que dirigiren Joana Maria Camps i Guillem Estarellas.

La reunió de dilluns arriba després que en la darrera mesa sectorial, el 9 de febrer, Vera assumís que aquest és un dels punts de la convocatòria de la vaga indefinida i es va comprometre a convocar els comitès.

Currículums LOMQE

No és l'única reunió que ha convocat la Conselleria per a aquest dilluns 2 de març. A les 12 h ha convocat la mesa sectorial d'educació per abordar, entre altres assumptes, els projectes de decret del currículum LOMQE per a ESO i Batxillerat i els projectes d'ordre que despleguen aquests currículums. No s'espera que sigui una reunió tranquil·la pel que fa a aquest assumpte, ja que els sindicats han mostrat el rebuig frontal a la nova distribució lectiva que es desprèn de l'aplicació de la LOMQE a Secundària.

A part d'això, a l'ordre del dia també hi figura la relació de llocs de treball i la convocatòria d'oferta pública d'ocupació, a més de l'esborrany de resolució per modificar el procés d'adjudicacions provisionals.

Marxa verda

L'Assemblea de Docents ha confirmat aquest dijous que dia 25 d'abril convoquen una marxa verda amb l'objectiu "d'aglutinar la gent d'Inca a Palma per posar de manifest que no oblidam i que la situació social, cultural, sanitària i educativa no ha aturat d'empitjorar".

stats