Balears 14/06/2013

La consellera d'Educació suspèn amb un 2,4 i és la pitjor valorada pels ciutadans

Gadeso, amb una enquesta a 900 ciutadans, també dóna carabasses a Bauzá i als dos líders de l'oposició, tots perden un punt i queden gairebé empatats amb un tres

Enric Borràs Abelló
2 min

PalmaLa consellera d'Educació, Joana Maria Camps, és la pitjor valorada pels ciutadans i una de les més desconegudes, segons una enquesta feta per Gadeso en base a 900 entrevistes. En concret, Camps suspèn amb un 2,4 sobre 10 i només un 36% dels enquestats la coneixen, segons les dades de la fundació. És la cinquena consellera pitjor valorada, per darrere del d'Economia, Joaquín García -35%-; la portaveu, Núria Riera -33%-; la responsable de Benestar, Sandra Fernández -28%-; i el conseller d'Hisenda, José Vicente Marí -18%.

De fet, sis dels deu membres del Govern són desconeguts per més d'un 60% dels enquestats; Riera és la més coneguda d'entre els cinc consellers més nous de l'executiu. L'únic membre original del Govern que coneixen menys de la meitat dels ciutadans és el vicepresident, Antonio Gómez, que saben identificar tot just un 38% dels enquestats.

El membre del Govern més ben puntuat és el propi president, però suspèn amb un 3,1 sobre deu. L'any passat, segons el barem de Gadeso mateix, també suspenia, però per manco: quedava en 4,1 punts. Els dirigents de l'oposició, Francina Armengol (PSIB) i Biel Barceló (MÉS) empataven amb quatre punts. Enguany Armengol ha quedat en un tres pelat i ha davallat un punt, com el president, mentre que Barceló perd nou dècimes i queda amb un 3,1.

Després de Camps els consellers pitjor valorats són Riera, Gómez i el responsable de Salut, tots amb un 2,5. Els segueixen el conseller de Turisme, Carlos Delgado, amb un 2,6; Marí, mb un 2,7; Garcia, amb un 2,8; Fernández, amb un 2,9; i el responsable d'Agricultura, Biel Company, amb un tres pelat. Bauzá i Delgado són els membres més coneguts del Govern, identificats per un 91% i un 76% dels enquestats respectivament.

Pel que fa a la valoració de l'acció de govern un 64% dels enquestats la consideren "dolenta", un 2% més que no l'any passat, un 20% la veuen regular i un 16% "bona". Els ciutadans que valoren pitjor la manera de fer de l'executiu popular són els menorquins, un 71% la consideren "dolenta". També destaca que ha crescut el número de votants del PP que critiquen el Govern del partit que han triat ells: si l'any passat eren un 6% enguany ho pensen un de cada deu.

stats