Publicitat
Publicitat

La consellera Camps retreu a Diéguez que parli en castellà al Parlament


Els socialistes li recorden que consellers que té devora no han emprat mai el català

La consellera d’Educació, Joana Maria Camps, ha retret avui al diputat socialista Antonio Diéguez que parli en castellà en els plens i no ho faci en català. “M’agradaria sentir-lo en aquesta cambra rallant la nostra llengua”, li ha etzibat la consellera, fet que ha provocat la indignació de la bancada socialista, des d’on s’han sentit crits recordant-li que els dos consellers que tenia devora -el d’Economia, Joaquín García, i el vicepresident, Antonio Gómez- tampoc l’han emprat mai.

La sentència de la consellera ha arribat en el torn de preguntes al Govern, durant el ple del Parlament, després que Diéguez hagués fet una referència al nivell intel·lectual de Camps que li ha costat una reprimenda de la presidenta de la cambra; després ha rectificat. Diéguez ha afirmat que Camps “es mou al mateix nivell intel·lectual que Bauzá” després que aquesta hagués defensat que l’aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) “acosta el coneixement de les llengües a la classe obrera”. El socialista li ha advertit que, precisament, l’aplicació del model de trilingüisme del Govern provoca l’efecte contrari, perquè els alumnes “no sabran ni mates ni anglès”, i aquest “desastre pedagògic” acabarà perjudicant els “més dèbils econòmicament” perquè no podran accedir a classes particulars de reforç.

Tot i això, Camps ha insistit a defensar que el TIL “acosta” el coneixement de les llengües a la classe obrera i ha afegit que “la classe obrera és la que va votar el PP” perquè, si no, no hagués tret una majoria absoluta com la que va treure. La consellera ha contestat a Diéguez que el seu nivell intel·lectual i d’estudis és el mateix i ha tornat a dir respecte de l’aplicació del TIL el seu ja clàssic “la història ens jutjarà”.

La consellera d’Educació encara ha hagut de respondre més preguntes de l’oposició sobre l’aplicació del TIL i ha sentit com l’oposició socialista l’acusava de retallar les partides destinades a educació, d’acomiadar un miler de professors i de reduir beques i programes de suport, i li ha advertit que en aquest context de “desgavell apocalíptic” tornarà a haver-hi problemes el curs que ve perquè, a banda d’ampliar l’aplicació del TIL, s’aplicarà la LOMQE. Els socialistes han criticat que encara no s’hagi fet públic l’ordre d’aplicació del TIL per al proper curs, quan s’hauria d’haver fet el mes passat, i han denunciat que les avaluacions que s’estan fent tenen objectius polítics. La consellera ha anunciat que l’ampliació del TIL anirà acompanyada d’un increment dels professors de suport i ha demanat a l’oposició que en lloc de criticar faci propostes en positiu per intentar reconduir l’alt fracàs escolar que històricament han patit les Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF