Publicitat
Publicitat

El conseller d'Hisenda acusa l'Estat d'incomplir "la lleialtat institucional"

Josep Vicent Marí insisteix que l'han vulnerat els governs espanyols d'un signe i d'un altre

El conseller d'Hisenda i Pressupostos, Josep Vicent Marí, ha insistit aquest dimarts que l'Estat "incompleix el principi de lleialtat institucional", sigui d'un signe polític o d'un altre. Ho ha afirmat en el ple del Parlament en resposta a la pregunta del diputat socialista Joan Boned sobre si considerava que el govern de Mariano Rajoy ha estat deslleial amb les Illes Balears en matèria de finançament autonòmic.

"El Govern no considera que l'executiu del senyor Rajoy sigui deslleial amb les Illes Balears, el Govern sí que pensa que el govern de l'Estat, sigui el que sigui el que governi, incompleix el principi de lleialtat institucional", ha declarat Marí. Boned ha replicat que ho podia dir com volgués, però que el resultat continuava sent el mateix. Segons el diputat del PSIB-PSOE, en matèria de finançament es nota la "inexistència de coherència i d'un full de ruta clar".

En el seu torn de resposta, Marí va dir, amb referència a l'anterior govern socialista espanyol, que "tampoc no es compleix el principi de lleialtat institucional quan la senyora Álvarez de manera unilateral resol els convenis de carreteres i deixa penjada aquesta comunitat en 333 milions d'euros i en canvi el govern del senyor Rajoy ho reconeix i els paga".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF