Participació ciutadana
Balears 01/11/2015

El Consell reformula la seva audiència pública pel rebuig de l'oposició

Manté la intenció que els consellers responguin les preguntes dels ciutadans

Q. Torres
1 min
L'audiència ciutadana s'ha de fer dia 18 a la sala de plens / I. BUJ

PalmaEl rebuig del PP, i també de Ciutadans i El Pi, a la proposta de l'equip de govern del Consell de Mallorca de fer un ple de política general diferent, amb participació ciutadana, ha duit el Pacte a reformular l'anomenada audiència pública que tenia previst organitzar els dies 18 i 20 de novembre.

La intenció inicial era fer aquesta audiència pública en dos dies diferents, però l'opció que es planteja ara seria fer-la només un dia. Inicialment es pretenia que, a banda de la intervenció del president, tots els consellers executius passassin per la sala de plens a exposar el programa de govern de cada àrea i poguessin respondre les preguntes de la ciutadania que haurien arribat prèviament per correu electrònic o bé que farien en el ple de manera presencial. En aquesta primera jornada no hi intervindria l'oposició. En una segona jornada, que es faria dos dies després perquè dia 19 és el Dijous Bo d'Inca, el debat es faria amb l'oposició i el tancaria el president.

Però l'oposició rebutja aquesta fórmula i reivindica la tradicional dels debats de política general. La considera uns “jocs florals”, segons diu el PP, que entén que beneficia els membres de l'equip de govern. Però, tot i que l'oposició reclama que no s'executi aquesta fórmula, l'equip de govern es planteja mantenir l'audiència pública i evitar la segona jornada del debat.

stats