Balears 29/06/2017

El Consell manté la prohibició d'enviar escòries a les obres del port de Palma i Medi Ambient en demanarà més informació

L'ens insular acredita que no hi ha informes que permetin llançar-les directament a la mar

C. Buades
1 min
La barrera de seguretat instal·lada.

PalmaEl Consell de Mallorca no aixeca el vet a l'enviament d'escòries de Tirme a les obres d'ampliació del port de Palma perquè no coneix cap informe que parli de l'impacte que pot tenir abocar-les directament a la mar. Des de la Conselleria de Medi Ambient, per la seva banda, assenyalen que si bé, en una inspecció prèvia a l'esclat de la polèmica, van poder comprovar que el procediment era correcte, demanaran més detalls de la composició de les escòries a TIRME i "s'exigirà" al promotor de l'obra, l'Autoritat Portuària, que no duguin plàstics.

En aquest sentit, asseguren que una primera analítica de les escòries va sortir correcta però, tot i així, es faran proves de com poden afectar al medi marí, la seva interrelació amb l'aigua de mar.

El Govern recorda que aquest projecte no necessita un informe d'impacte ambiental perquè el promotor és l'Estat. La institució insular, per la seva banda, qüestiona que una obra d'aquesta magnitud no el necessiti i asseguren que no permetran de nou l'enviament d'escòries fins que arribi un informe que especifiqui l'impacte que poden generar les escòries a la mar i, de moment, no els consta que existeixi.

Així, al Consell mantenen el principi de precaució i l'obra, que implica guanyar terreny a la mar, està pendent de les escòries. Al Govern insisteixen que demanaran més informació sobre el material que fan servir (el conegut com a ecoàrid), però ja adverteixen que els plàstics trobats a l'aigua i motiu pel qual va originar-se la denúncia del col·lectiu Mallorca Blue no tenen res a veure amb l'abocament.

stats