Balears 28/06/2017

Objectiu: fer créixer aquest estiu un 8% les tones de vidre recollides a Palma, Santanyí, ses Salines i Llucmajor

El Consell de Mallorca i Ecovidrio presenten el pla Estiu de reciclatge

C. Buades
1 min
La directora insular de residus, Catalina Canals, Roberto Fuentes i Sandra Espeja

PalmaEl Consell de Mallorca i Ecovidrio volen que aquest estiu augmentin un 8% les tones de vidre recollides a Palma, Santanyí, Llucmajor i ses Salines. Són els municipis que formen part del pla Estiu de reciclatge 2017, que té com a lema 'Pren nota, recicla vidre' i que va dirigit a sensibilitzar el sector de l'hostaleria.

"El 50% d'aquest tipus de residus es generen en bars i restaurants", ha explicat aquest dimecres Sandra Espeja, la consellera insular de Medi Ambient, qui també ha recordat que durant el 2016 es varen recollir 24.579 tones de vidre, "una xifra que cal augmentar encara més".

Per part seva, Roberto Fuentes, responsable d'Ecovidrio a les Balears, ha explicat que el 30% del vidre que es recicla es genera durant els mesos d'estiu perquè augmenta el consum de productes envasats en vidre.

Enguany, hi participen el doble de municipis mallorquins que l'any passat, cosa que permetrà fer unes 1.500 visites a diferents establiments per sensibilitzar sobre la recollida selectiva, 300 dels quals ja s'han visitat. Entre totes les Illes, formen part de la campanya 17 municipis.

Fuentes també ha recordat que unes 40.000 tones de vidre recollides equivalen, en termes de reducció de les emissions de CO2, a la plantació de 27.000 arbres.

stats