Balears 27/09/2017

El Consell de Mallorca llança un vídeo per promocionar una "caça sostenible i respectuosa"

Es volen evitar també "percepcions errònies" sobre l'activitat dins una "societat cada vegada més urbana"

C. Buades
2 min
Font i Manera, aquest dimecres a la roda de premsa.

PalmaEl Consell ha elaborat un vídeo de 20 minuts per "fomentar la caça sostenible" a Mallorca i explicar com aquesta activitat combina "la tradició, el coneixement científic i l'experiència" per, a més, ajudar a una "millor gestió dels hàbitats i de les espècies".

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, ha reconegut aquest dimecres durant la presentació del documental que es tracta d'una "activitat difícil d'entendre", però ha assegurat que "la caça ha estat sempre lligada a l'existència de l'ésser humà" i que "la intervenció de l'home és necessària per mantenir l'equilibri a la natura".

El projecte ha estat elaborat pel personal tècnic del departament de Cooperació Local i Caça i amb la col·laboració de dos tècnics contractats pel SOIB. Per això, reivindiquen que l'elaboració de l'audiovisual no ha suposat una gran despesa, ja que el cost del material, expliquen des de la institució insular, "no ha superat els 2.000 euros".

Segons Font, el vídeo ha de servir també per eliminar les "percepcions errònies" que hi ha a la societat sobre la caça, ja que és "imprescindible per mantenir l'equilibri i regular la natura". El director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, ha afirmat per part seva que aquesta falta de comprensió del que implica la caça es produeix pel fet de tenir "una societat cada vegada més urbana" i per això considera necessari "donar a conèixer els valors materials i immaterials" d'aquesta activitat.

Sobre el que realment significa que la caça sigui respectuosa i sostenible, tant Manera com Font expliquen que es tracta de complir la normativa, sobretot perquè es tracta d'una activitat "molt regulada" que estableix quins dies es pot caçar, quines espècies i en quines condicions.

stats