PRESSUPOSTOS 2017
Balears 21/11/2016

El Consell de Mallorca reitera que té "el finançament suficient" per rescatar el túnel de Sóller

La institució ha aprovat amb caràcter inicial els pressupostos de 2017 amb els vots en contra del PP, El Pi i Ciutadans

Ara Balears
2 min
El ple del Consell de Mallorca, aquest dilluns.

PalmaEl conseller d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, ha assegurat aquest dilluns que, encara que no es té l'informe econòmic "definitiu per posar noms i cognoms a una partida del pressupost", hi ha "finançament suficient per dur a terme" el rescat del túnel de Sóller el 2017. Amb motiu del debat dels pressupostos de la institució insular per al proper any, Bonet ha afirmat que "hi ha partides que permetran el rescat del túnel".

El ple ha servit per aprovar amb caràcter inicial els pressupostos de 2017 amb 17 vots a favor –del PSIB, MÉS i Podem– i 14 en contra –del PP, El Pi i Ciutadans.

El conseller Bonet ha estat l'encarregat d'explicar i defensar els pressupostos de la corporació. Segons Bonet, "és l'hora de la veritat; aquest debat es converteix en el que volem que sigui el Consell com a institució: passam de la reflexió a l'acció".

El pressupost consolidat ascendeix a 402,55 milions d'euros. El pressupost propi del Consell serà de 378,9 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment de 22,2 milions, un 6,23% més. Bonet ha destacat el "bon finançament" del Consell per part del Govern i que els comptes de l'any que ve evidencien que la institució està "en marxa".

De l'increment dels ingressos, el 90% es destinarà a polítiques socials "perquè volem ser la veu dels que no tenen veu". Segons Bonet, "es demostra la vocació social de l'equip de govern augmentant, cada any, els recursos per a qui més ho necessita". El conseller insular d'Economia ha definit els comptes per al 2017 "amb valors i ànima: tenen ànima perquè s'han fet pensant en les persones, i darrere de les xifres hi ha uns valors que aposten per la política social, la inversió, el municipalisme i per fer una administració més eficient".

Per aquest motiu, s'han incrementat amb 10,6 milions d'euros les inversions de capital i 27,6 milions d'euros es destinaran als ajuntaments de manera directa.

El ple ha començat amb el debat de les tres esmenes a la totalitat presentades pels grups de l'oposició, que han estat rebutjades per 17 vots en contra i 14 a favor.

stats